Maskne behandelen met Valmont

Is uw huid onrustig?

Dit kan mogelijk komen door het dragen van een mondmasker. Het dragen van een mondmasker kan namelijk Maskne veroorzaken. In deze blog legt onze Valmont Expert Nadieh uit wat Maskne is en hoe u dit huidprobleem kunt behandelen en voorkomen.


Wat is Maskne eigenlijk?
Maskne is een huidprobleem dat ontstaat wanneer zweet, talg en bacteriën op de huid worden vastgehouden tijdens het dragen van een mondmasker. Dit kan weer leiden tot wrijving op de huid, een verhoogde talgproductie, verstopte poriën, een geïrriteerde huid en een onzuivere huid. Kortom, een vervelend huidprobleem. Het goede nieuws is dat u, met de juiste verzorging van Valmont, Maskne kunt verminderen en voorkomen. Graag geef ik u productadvies en tips waarmee u Maskne thuis op een professionele manier kunt behandelen.

 

  • Reiniging

Reinig uw huid twee keer met een mild reinigingsproduct: het liefst met 2 verschillende producten. Ik adviseer Purity Fluid Falls en Bubble Falls. Het twee keer reinigen van de huid vergroot de kans dat al het vuil van de huid wordt verwijderd, denk hierbij aan talg, zweet en make-up resten.

Hierdoor geeft u de huid de ruimte te herstellen en wordt de opname van de producten die u vervolgens op uw huid aanbrengt, versterkt.
Met deze reinigingsproducten van Valmont kalmeert u de huid en remt u ontstekingen. De microbioom van de huid wordt weer in balans gebracht en de zuurgraad van de huid wordt hersteld.

 

  • Toner

Gebruik een toner voor het herstellen van de zuurgraad van de huid en voor een optimale werking van alle actieve ingrediënten die vervolgens op de huid worden aangebracht. De Expert of Light Illuminating Toner bevat Zink en Salicylzuur. Zink kalmeert de huid en het Salicylzuur heeft een lichte exfoliërende werking op de huid.

Masseer de toner licht in op de huid met de handen, gebruik geen wattenschijfjes, deze kunnen de huid weer irriteren.

 

  • Kalmeren en beschermen

Om de huid te kalmeren, adviseer ik dagelijks Primary Veil te gebruiken om de huid te verfrissen en te verzachten. Het versterkt het immuunsysteem van de huid en helpt bij het opnieuw opbouwen van de hydrolipidenfilm dat essentieel is bij het beschermen van de huid.

Extra tip: spray dit product licht aan de binnenzijde van het mondmasker voor een extra beschermlaag. Hierdoor krijgen de huideigen bacteriën geen kans zich door de warmte en de wrijving te vermenigvuldigen.

 

  • Dagverzorging

Om de huid overdag de verzorging te bieden die het nodig heeft, adviseer ik om een crème naar eigen keuze te gebruiken. Probeer in de ochtend echter volle crèmes te vermijden maar kies een lichte, hydraterende crème zoals de Primary Cream.

 

  • Nachtverzorging

Een huid met Maskne vraagt om extra aandacht. Om actief te werken aan de ontstekingen van de huid adviseer ik om in de avond een zuiverend verzorgingsmasker te gebruiken zoals het Purity Purifying Pack en dit om de dag af te wisselen met Prime Regenera II.

De Purity Purifying Pack is een reinigend en zuiverende masker dat de onzuiverheden absorbeert, de teint matteert en de huidstructuur verbetert.

De Prime Regenera II is een sterk voedende en herstellende crème die ook wordt ingezet als SOS-behandeling.
 


Met de volgende huidverzorgingsroutine kunt u thuis uw Maskne gedurende tien dagen verhelpen en voorkomen. Met deze producten creëert u een professionele thuisbehandeling, bestaande uit een ochtendroutine en twee wisselende avondroutines:


Ochtendroutine (dag 1 t/m 10)

1e Reiniging: Valmont Purity Fluid Falls
2e Reiniging: Valmont Bubble Falls
Toner: Valmont Expert of Light Illuminating Toner
Milk: Valmont Primary Veil
Dagverzorging: Primary Cream


Avondroutine (dag 1,3,5,7,9)

1e Reiniging: Valmont Purity Fluid Falls
2e Reiniging: Valmont Bubble Falls
Toner: Valmont Expert of Light Illuminating Toner
Milk: Valmont Primary Veil
Nachtverzorging: Valmont Purity Purifying Pack


Avondroutine (dag 2,4,6,8,10)

1e Reiniging: Valmont Purity Fluid Falls
2e Reiniging: Valmont Bubble Falls
Toner: Valmont Expert of Light Illuminating Toner
Milk: Valmont Primary Veil
Nachtverzorging: Valmont Prime Regenera II

 

Nog meer tips om maskne te voorkomen:

Gebruik het juiste mondmasker.
100% Katoenen of zijden mondmaskers zijn het vriendelijkste voor uw huid én duurzaam. Was het masker regelmatig met een parfumvrij wasmiddel. Indien u wegwerpmaskers gebruikt, gebruik deze dan eenmalig, zo krijgen bacteriën geen kans.
Voorkom wrijving.
Zorg dat het mondmasker goed aansluit op het gezicht om irritatie tegen te gaan.
Pas uw make-up aan.
Gebruik make-up dat ademt en olievrij is of kies voor een getinte dagcrème.

Terug naar het overzicht