Van de kliniek tot prestigieuze Spa's

De Valmont Kliniek

Gebouwd in 1905 op de heuvels van Montreux met een uitzicht over het meer van Genève, was de Valmont kliniek de allereerste die zich concentreerde op gezondheid en wellness.

Er werden vervolgens therapieën samengesteld voor voedingsbegeleiding samen met sessies van hydrotherapie en heliotherapie. Aangetrokken door de uitzonderlijke en vertrouwelijke sfeer kwamen er snel politieke en artistieke beroemdheden van over de hele wereld. Rainer Maria Rilke, Georges Simenon, Ingrid Bergman en zelfs Coco Chanel heeft er tijd doorgebracht om uit te rusten en op maat gemaakte zorg te ontvangen.

Later vernieuwde Valmont weer en werd de eerste Zwitserse Kliniek die volledig gewijd is aan plastische chirurgie geïntroduceerd.

Natuurlijke Bronnen

De zuiverheid van het Zwitserse milieu

De formules van de Valmont productlijnen zijn verrijkt met Gletsjerwater, dat van nature wordt bewaard. Dankzij zijn ideale mineralen gehalte, bevordert het de uitwisseling van weefsels, versterkt de celstofwisseling en stimuleert het natuurlijke afweersysteem.

De Phyto-Alpine tuin van Valmont zorgt voor een optimale kwaliteit van de zuivere plantaardige extracten. Op een hoogte van 1200 meter, ontwikkelen planten een extreem efficiënte bescherming en weerstand. De biologische gewassen worden gecontroleerd en pure extracten worden verkregen door middel van een delicaat proces om er zeker van te zijn dat al hun anti-oxidante, ontspannende en energie gevende eigenschappen worden bewaard.

Gemaakt in Zwitersland

Bedacht, geproduceerd en uitgewerkt in Zwitserland, aan de oever van het Meer van Genève, profiteert de Valmont Cosmetica van de traditionele Zwitserse expertise en know-how.

De zwitserse schoonheidsproducten zijn geboren uit een medische traditite, verre van de industrie, die zo veel invloed heeft op de Europese merken.

De erfenis van de farmaceutische en chemische industrie, evenals van gespecialiseerde klinieken, manifesteert zich in de discipline en de ethiek die gepaard gaan met de ontwikkeling van huidverzorgingsbehandelingen.

Als leidraad voor onderzoek en ontwikkeling, gaat Valmont laboratoria door met deze traditie door cosmetica aan te bieden die effectiviteit, veiligheid en gebruiksgemak met elkaar combineert.